30 Juni -11 [...fortsättning...]

Tänkte skriva fortsättningen på detta inlägg, dvs mina åsikter och det.Mina åsikter:
"Utifrån denna information som inkommit till nämden samt den tidigare kännedom som finns om Sabinas svårigheter som förälder inleder socialtjänsten en barnavårdsutredning."
- Detta har jag fortfarande inte fått någon upprättelse i eller hur man nu ska säga det. Jag frågade utredarna på socialen om vart det kommer någonting ifrån om någon tidig kännedom om mina svårigheter som förälder, fick aldrig något svar av dem. Det enda de försökte vända det till är att jag fick Leon som ung och att mamma dog då jag var liten, att jag blev dagligt psykiskt misshandlad hemma och även senare fysiskt som skulle göra att jag skulle ha svårigheter som förälder. Hur f*n kanx man säga att en person skulle ha svårigheter som förälder utifrån vad denne har varit med om tidigare?


"Sabina och Denice förstod inte förrän det var för sent att de skulle komma med i TV. När det gäller påståendet att de skulle kunna få tag i narkotika om de ville säger Sabina att så är det. I lilla Robertsfors finns mycket narkotika i omlopp även bland ungdomar. Sabina själv säger att hon för egen del hatar narkotika och att hon aldrig provat något sådant. Hon föraktar narkotika och de som håller på med sådant."
- Detta hände då vi var i Stockholm för att se Alter Bridge. Påväg till tunnelbanan för att åka iväg till fryshuset blev vi stannade av reportrar för att göra en intervju. Vi var lite lätt påverkade av alkohol eftersom vi vinat innan vi skulle iväg, men vi var fullt medvetna om vad vi sa och vad vi gjorde.
Givetvis förstod vi att det skulle komma med i TV men det sjönk in senare - ungefär då hon ropade efter oss att det skulle visas samma kväll klockan 21.00. Då ville vi mesten bara sjunka under jorden, haha.
Det säger väl sig självt egentligen att det är lätt att få tag i narkotika i dagens läge, det handlar inte bara om i "lilla Robertsfors" utan överallt. Jag sa att jag hatar narkotika eftersom jag inte tycker det fyller någon som helst funktion för folk och att jag aldrig provat. Något jag däremot aldrig sa var att jag föraktar folk som håller på med sådant! Jag har kompisar som provat på sånthär, tillochmed syskon, men jag hatar dom inte för det - jag ogillar däremot deras beslut att ta steget till att göra något så sjukt onödigt och dumt.


"Sabina har haft en uppväxt som från tidig ålder präglats av att det funnits allvarliga konflikter inne i hennes närmaste familjenätverk. Sabina har själv varit föremål för olika insatser från socialtjänsten, då hon under de tidigare tonåren var utagerande."
- Från tidig ålder har det då alltså funnits allvarliga konflikter i mitt närmaste familjenätverk - jag vet inte om det var "tidig ålder" då allt detta började, då en av mina systrar sa ifrån, Bea, då min andra syster som då var min förordnade vårdnadshavare misshandlade mig psykiskt och fysiskt i hemmet. Detta gör mig FRUKTANSVÄRT arg, varje gång, jag var alltså utåtagerande under mina tidiga tonår. Varför? Jo, socialtjänsten tyckte nämligen att jag var utåtagerande eftersom jag tog ut ilskan på skolan och utanför hemmet - eftersom jag blev misshandlad hemma. De gjorde INGENTING då jag berättade för dem att mamma slet ner mig på golvet och sparkade mig i magen - vid denhär tidpunkten var jag dessutom gravid utan de skyllde på att jag var utåtagerande och därav fick jag skylla mig själv och mamma hade inte gjort något fel tydligen - man fick göra så med sina barn sa dom.

"Sabina har under 1 års tid varit placerad på HVB hemmet Forsbacka. Den kännedom nämnden har om Sabinas egna problem kan ses som en grund för en viss oro, speciellt då Sabinas svårigheter inte ligger avlägsna i tid."
- Det är ett jävla skämt att dom inte ens har koll på hur länge dom hade mig placerad i Forsbacka. Jag bodde där i knappt 5 månader, inte 1 år. Och här har vi ju igen att jag skulle ha några svårigheter som jag inte ens fick förklarat för mig vad det skulle ha varit för någonting.

"Två orosanmälningar om Leon har tidigare inkommit till socialnämnden. Den första inkom 2009 och då startades ej utredning barnavård."
- Den som kom in där 2009 och som inte blev någon utredning på gjorde faktiskt socialtjänsten världens tabbe på. Min dåvarande kontaktperson (som jag var tvungen att ha iochmed att jag fick lägenhet av soc) hade inte fått tag på mig och berättade det för min handläggare på socialtjänsten eftersom hon hade skylldighet att göra det. Lars, min dåvarande handläggare, frågade då om K ville göra en orosanmälan varpå hon sa klart och tydligt, flera gånger, att hon inte ville och Lars okejade det. Tydligen gjorde dom en jävla orosanmälan i hennes namn ändå fick jag veta då jag var på första eller andra mötet gällande denhär anmälan. Berättade detta för K efter mötet och hon blev inte nöjd någonstans, hon hade tillochmed "hoppat på" Lars påväg till jobbet och frågat honom hur fan hon kunnat göra som han gjort varpå han svarade att han skulle gå in i detdär och ändra namn - till sitt eget.


"Flera olika former av bistånd har satts in. Bland annat familjebehandling, placering HVB hem Forsbacka, kontaktperson och övergångslägenhet."
- Familjebehandlingen fick jag aldrig vara med på då soc sa att BUP tyckte att jag skulle avstå från det etersom jag var gravid och hade nog att tänka på. Då jag frågade, om det var hon jag bodde hos på hemmet eller hur det nu var, så stämde inte det - då var det tydligen soc som sagt det till BUP ;S Så dom hade myttat mig rakt i ansiktet om det - idioter.


"
Bedömningen idag den 21 december 2010 ser precis likadan ut som i våras. Dvs, de ser att Leon utvecklas helt normalt och att han förefaller vara en glad och trygg kille som utvecklas helt normalt. Utifrån denna bedömning som förskolan gör finns ingen anledning att gräva djupare i den här frågan i dagsläget."
- Här begick de tjänstefel så det skrek om det. Dom sa att dom skulle meddela mig om de skulle prata med några referenter eftersom de gjorde det förra anmälan. Som det lät på mötet skulle dom inte prata med dagis heller eftersom dom nyligen gjort det och det kunde knappast ha blivit någon skillnad på de få månaderna. Men hej och hå - så fick jag hem utredningen och dom hade minsann ringt dagis likt förbannat utan att ens meddela mig om det!!

"Orsaken till att utrening barnavård inleddes påminner starkt om tidigare inledda utredningar. Vid detta tillfälle inkommer en orosanmälan då skolan säger att de ej haft kontakt med Sabina på tre veckor."
- Det är för mig rätt självklart att skolan inte haft någon kontakt med mig då jag under dessa veckor befann mig på praktik och dessutom var gravid så vissa dagar var jag helt enkelt bara hemma p.ga all illamående. Advokaten frågade socialen här varför skolan och socialtjänsten jagade mig non stop - på skolan och fritid. Hon fick till svar att eftersom jag har barn och pluggar så vill de ha koll på mig, det var viktigt att jag skötte mina studier då eftersom jag har ansvar över Leon. Advokaten frågade då hur det ens kunde vara möjligt att de fick göra så då det handlar om ett gymnasium - dvs, jag är där helt frivilligt och andra ska ge fan i vad jag väljer att göra. Antingen är jag där eller inte lixom. Då fick hon naturligtvis inget svar och det blev bytt till något annat samtalsämne istället.


"Av det Sabina själv säger gör utredaren en tolkning att Sabina vill flytta över detta ansvar från sig själv till andra personer, till exempel skolan"
- Jag sa här att det inte är så svårt för skolan att ta kontakt med mig själva om de undrar vart jag varit, om det inte framkommit att jag sjukanmält mig eller dylikt. Jag hade faktiskt sjukanmält mig en hel vecka en gång och då jag blev frisk och var tillbaka på skolan fick jag skit för detta. En av mina lärare kom fram och bokstavligen skrek mig i ansiktet och sa att jag bannemig skulle måsta börja sjukanmäla mig då jag var borta annars blev det skolk osv. Jag blev förbannad och skrek tillbaka att jag anmält mig hela jävla veckan jag varit borta och ett par dagar senare kom denna lärare med svansen mellan benen och bad om förlåtelse - hon hade missat det.

Jag skulle säkert kunna skriva hur mycket som helst om detta och jag har säkert glömt bort någonting som varit fel också men jag blir så j*vla upprörd då jag läser igenom det så jag får spunk! Allt är så fuckat rakt igenom så det finns inte.Advokatens åsikter:
Jag kan inte påstå att jag tycker att jag blev alltför chockad över hur Linda reagerade då hon var med på mötet över telefon. Hon sa att det inte ens fanns underlag nog för att få igenom något sånthär, att allt utredaren sa tydde på trakasserier så det skrek om det och hon tyckte att jag borde gå vidare med det, om jag orkade. Att jag inte var på skolan, pga praktik, och att jag sagt sanningen i TV gällande hur lätt det är att få tag på narkotika är inte underlag nog för att starta en LVU-utredning på ett barn. Och att de dessutom hade sagt till mig att utredningen skulle göras för att se vilket form av stöd jag kunde behöva med Leon, avlastning eller inte - var helt fel. Det visade sig ju senare att det inte alls var någon utredning huruvida jag behövde avlastning eller inte utan att det i själva verket var en LVU-utrening.

Förbannat skönt faktiskt att höra att tillochmed en advokat reagerar på hur de arbetar och att denne även säger att jag borde gå vidare med saker och ting för att KROSSA dem, eftersom det skriker trakasserier om vad de håller på med är mmm så wonderful, faktiskt!! En bekräftelse på att inte bara en själv tycker att det inte verkar gå till som det ska.