6 Juni 2017

Så här kan vi ju inte ha det. Att kvinnors sexualitet är såpass dold, hemlig och obetydlig att en vid vuxen ålder inte vet hur ens kropp fungerar. För något år sedan läste jag ett inlägg om kvinnlig onani och hur trött denne var på att mannens sexualitet ständigt står i fokus. Det är han som ska komma och för kvinnan är det ”skönt ändå”. Hon ”har ju ändå så svårt att komma”. Och ”behövde bara närhet”.

Jag vill med detta sagt lägga NOLL skuld på de kvinnor som känner såhär. Att kvinnor inte vill/kan få orgasm med sitt one night stand förstår jag verkligen. För VEM kan egentligen få orgasm om:

1. Sexakten helt är utformad efter mannens villkor och behov. Dvs. genom bland annat penetrering.

2. Man inte känner sin kropp, och inte förstår att vaginal orgasm är otroligt ovanlig och att KLITORIS (skriver stort så att denna fantastiska kroppsdel ej ska komma i skymundan) är vägen till orgasm.

3. Man har inte ”träna upp sin sexualitet” (genom exempelvis onani).

 

 

Var någonstans lär man sig VAD sex är? Är det på sexualkunskapen? Genom porr? Av kompisar? Rent personligen vet jag faktiskt inte hur jag visste. Men jag har tydliga minnen av att sexualkunskapen på mitt högstadium präglades av lektioner om könssjukdomar, kondomer och penetration. Det var penis som skulle föras in i slidan. Det var utlösning, spermier och ägg. Det var p-piller eller kondom för att förhindra detta.

Jag har inga minnen av att det skulle vara prat om klitoris? Möjligen nämnde någon sexuallärare att den fanns, men inget om det ”obligatoriska” att denna skulle stimuleras? Vid närmare eftertanke har jag inget minne av något som helst snack av kvinnlig njutning och sexualitet alls.

Kan vi då hitta den synvinkeln i porren? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Nej. Det har gjorts några tappra försök och det FINNS en del porr gjorda ”för” och av kvinnor. Men den stora kommersiella porren visar bilder med pumpande könsorgan och fula jävla håriga feta gubbar som skymtar förbi när kameran ska vändas mot det riktiga objektet: Kvinnokroppen. De stora brösten, smala midjan och halvöppna munnen. Klitoris är visserligen i fokus då och då men det ”riktiga sexet” är själva penetreringen och en avslutning då mannen får orgasm. Med detta sagt vill jag inte säga att det är något ”fel” eller ”fult ” att tända på denna typ av porr. Det är ju precis det vi har LÄRT oss att sex är.

 

Men kanske sitter det några oskulder där ute och läser det här. Några som, precis som jag, hade bristfälliga sexualkunskapslektioner och sunkiga porrupplevelser. Kanske får de ny information och nya synvinklar på sex genom att jag faktiskt tar upp det här.

Det är hög tid för sex att bli så mycket mer än bara svettig penetration. Med detta sagt menar jag inte att kvinnlig sexualitet handlar om att ligga och ”kramas” i något rosa skimmer. Tvärtom. Men det måste ju verkligen vara på bådas villkor. Det ska inte behöva präglas av tankar som ”gör jag rätt nu?” ”kommer han komma snart?” ”har han det skönt?” osv. Det ska präglas av ”det här tycker JAG är skönt” och ”det här vill JAG känna när VI har sex tillsammans”.

Dvs. Tankar som män (generellt sätt) i alla tider haft och utövat. Men för att kunna veta vad man faktiskt vill och faktiskt gillar krävs ju också träning! Med sig själv. Precis som Oprah Winfrey’s gynekolog så försiktigt uttryckte sig; ”aaaa moooomeeent wiiith youuurseeelf”.

Därför är det också viktigt att låta tjejer pilla sig på könet. Inte skambelägga, rycka bort händer och göra det till något fult. Att pilla sig i och på puppan är precis samma sak som att dra sig i snoppen. Skillnaden är att samhället har olika syn på dessa handlingar. Både gällande barn och vuxna.

 

Slutsats/tips:

1. Onanera mera.

2. Låt ditt/din KLITORIS stå i minst lika stort fokus som din sexpartners penis (utgår nu från hetereosexuella samlag eftersom det är där jag ser just detta problem).

3. Det är alltså fullkomligt ”normalt” att stimulera sitt/sin KLITORIS under sex, det är där den direkt njutningen ofta finns. Det kan man göra själv (med handen!) eller med hjälp av sin partner. Eller både och.

4. Utgå från dina egna lustar och begär och ställ krav.

5. Gör ALDRIG något du inte vill. Never ever. (och något som den andra inte heller vill för den delen).

6. Frånsäg dig varenda liten skamkänsla när du gör det du känner för och vill.Kommentarer
Postat av: annelie

ett viktigt inlägg <3 kram

2017-06-06 @ 10:49:28
URL: http://tippellertopp.blogg.se
Postat av: Alice

Jättebra inlägg!

2017-06-06 @ 11:21:44
URL: http://HTTP://alicelilja.vimedbarn.se
Postat av: Netti Starby

Så intressant och vilket modigt inlägg! <3 Kramis

2017-06-06 @ 11:29:58
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Postat av: Amanda CL

sv: märkligt verkar inte kunna svara på inlägget om andlighet 5 juni, så svarar här!
Jag har alltid varit intresserad av andlighet och så! Jag tycker det är både intressant och fascinerande att prata om, just idag har jag jätte svårt att förklara varför men jag gick till en när jag var tonåring som skulle hjälpa mig med min depression. Jag tycker det är ett intressant ämne har svårt att förklara varför märker jag!
kram

2017-06-06 @ 13:25:26
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Amanda CL

sv: jag minns inte var över 10 år sen och mådde extremt dåligt

2017-06-06 @ 16:05:03
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Louise

Väldigt viktigt ämne! Grymt!

2017-06-06 @ 16:05:20
URL: http://louiseelinore.se
Postat av: Kattis

Mycket viktigt ämne, bra att ta upp det på ett sånt rakt och ärligt vis!

sv: mmm låter som om det kan grunda sig i det destruktiva förhållandet. Så frågan är om du verkligen bearbetat det som hände och haft möjlighet att bygga upp dig själv igen, verkligen insett att du förtjänar bättre!?

2017-06-06 @ 17:18:24
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: elin

Viktigt ämne!<3

2017-06-06 @ 17:43:42
URL: http://devote.se/johnssons
Postat av: Anna

Mycket viktigt ämne!

2017-06-06 @ 20:00:21
URL: http://www.nouw.com/annaass

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: