4 Juni 2017

Jag räcker egentligen aldrig till. Alltså, inte ens för mig själv. Jag har ständigt fått den insikten slängd i ansiktet på mig; hur smal/tjock du än är, hur lång du än är, hur vacker du än är, så kommer det alltid finnas någon som är lite smalare. Och lite längre. Och lite vackrare.

Och jag? Jag är helt enkelt inte riktigt nog som jag är. Jag är alltid lite för mycket, eller lite för lite. Aldrig precis lagom.

Numera nyper jag inte mig själv i magen varje gång jag äter en smörgås, och jag skiter fullständigt i om jag uppfattas som snygg eller ful av främlingar, men min osäkerhet verkar ha förflyttats från kropp till sinne. Fokus ligger inte längre på min kropp, utan på min personlighet. 
Hur blir man tillräckligt? Hur blir man nöjd med sig själv?

Jag var och är övertygad om att det är omöjligt.

För han, han var en sådan människa som hade båda fötterna på jorden. Han hade ett stabilt jobb, relativt stabilt sinne, och en relativt stabil logik. Han var helt enkelt precis sådär som jag ville vara, som kanske alla vill vara. Och jag trodde att jag var en sådan som behövde jobba mig upp till hans nivå för att kunna ingå i den där gruppen av trevliga, snälla, ’lugna’ människor. De som faktiskt kan ta en drink och sedan gå hem (nu passar han inte riktigt in just där men ni förstår kanske tänker). De som inte ligger på köksgolvet klockan fyra en torsdagkväll och röker hundra cigaretter på raken. De som inte flippar ur över minsta lilla negativ kommentar. 
Sådana människor umgås gärna med sådana som jag, eftersom de fascineras över den cirkus jag är. De tittar, pekar, har lite kul, och sedan drar de på morgonen och återgår till sina normala ångest-befriade liv. Så är det ju. Så var det ju.

Du är inte tillräckligt. Jag behöver något annat.”

En dag vänder det. Det var som om jag drog ut en tagg ur hjärtat när jag plötsligt insåg att han inte heller räcker. För jag har alltid sett mig själv som mindre bra, men egentligen är jag ju helt perfekt. På alla sätt och vis. Jag är jag, och den enda personen jag behöver ’räcka till för’ är mig själv. Jag bestämde mig för att vara tillräckligt så nu är jag det. Jag är kanske lite knäpp, jag begår kanske jävla många misstag, jag kanske har ett sinne som är i ständig förändring men det får vara så för det är åtminstone jag. Och att vara med någon som får en att känna sig otillräcklig är ingenting annat är destruktivitet.

Jag har alltid trott att när du sa att du inte kunde hantera mig, så var det på grund av att jag var för mycket.
Men det kanske bara var du som var för lite.
Tiden går fort, nu är det flera år sedan du senast sa det...Kommentarer
Postat av: Carro

Klart du är perfekt! Men känslan du beskriver har jag med känt och den är inte rolig. Kram till dig

2017-06-04 @ 13:11:28
URL: http://nouw.com/carroat
Postat av: Linnéa

Idag blir det bara till att mysa med hundvalpen som bor hos mig <3. Ganska tråkigt väder så det blir lite filmmys med :)

2017-06-04 @ 13:18:34
URL: http://linnealiebig.blogg.se
Postat av: Sarah

aj da vad tråkigt mina killar ska äta faktist torfoder för kastuerade katter .. det kanske svårt och veta villka som är det och inte när dom skickar

2017-06-04 @ 13:59:42
URL: http://klarahs.blogg.se
Postat av: Lorissa Lovebomb

Jag tycker ångestfria liv verkar sjukt tråkiga, och ärligt talat måste personerna vara efterblivna...

2017-06-04 @ 15:09:28
URL: http://lorissalovebomb.com/
Postat av: Natalia

Du är fantastisk, glöm inte det <3

2017-06-04 @ 15:38:36
URL: http://nouw.com/nattis/
Postat av: annelie

bra skrivit <3

2017-06-04 @ 17:55:10
URL: http://tippellertopp.blogg.se
Postat av: elin

Sv: Så skönt med en lugn dag och städa måste man i bland! Det är klart du räcker till finis!<3

2017-06-04 @ 17:59:02
URL: http://devote.se/johnssons
Postat av: Bella

Den där känslan av otillräcklighet är hemsk. Under tio år (dvs mer ön halva mitt liv) matades jag dagligen med ord om hur värdelös jag var - tyvärr av en väldigt närstående person. Det bröt ner mig totalt till slut, och är fortfarande otroligt påfrestande för mig trots att det numera är över. Men orden sitter ju kvar och dom har påverkat mitt tankesätt något enormt.

Kom ihåg att DU ÄR TILLRÄCKLIG, oavsett vad andra människor säger. Lyssna inte på deras negativa ord - det ligger ingen sanning bakom dom.

2017-06-04 @ 18:02:19
URL: http://nouw.com/bellss
Postat av: tess

MEN VILKEN GRYMT BRA TEXT! Kunde inte sluta läsa. Hoppas du fortsätter att acceptera dig själv för den DU är. <3

2017-06-04 @ 18:40:52
Postat av: Days by Johanna

Du skriver bra och intressanta tankar.

2017-06-04 @ 20:37:06
URL: http://daysbyjohanna.se
Postat av: Alice

men vad tråkigt att du mår såhär :( hoppas det vänder snart 💕

2017-06-04 @ 21:16:04
URL: http://alicelilja.vimedbarn.se
Postat av: Heléna

Jag tycker du verkar vara en helt fantastisk tjej <3 Angående det du frågade mig om i kommentaren hos mig så blir jag verkligen nyfiken på vad det är som får dig att få den känslan! Om jag är öppen för andevärlden vet jag inte, men jag har både sett och upplevt saker som är svåra att förklara på ett logiskt sätt om man inte tror på andevärlden <3 Kram

2017-06-04 @ 23:15:45
URL: http://helna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: