15 November -13 [...snutti...]

Tjollahopp Tjollahej!

Jag är faktiskt på relativt bra humör idag känner jag, har hamnat i en liten svacka nu igen men det kommer ju och går som vanligt så allt är i sin ordning ändå. Jag måste lixom räkna med att jag hamnar på botten ibland då allt känns bläka, det är bara så då man har domhär äckliga depressionerna. Igår var jag på asbra humör hela dagen, orkade klä mig på morgonen, satte upp håret i annat än en vanlig knut, haha. Åkte iväg på Christoffers jobb och ja, var bara på allmänt bra humör - så nu i dagarna lär det falla tillbaka ordentligt på mig men det är också som vanligt haha. Så jag tar tillvara nu då jag mår asabra. Barnen hjälper mig med det bara genom att finnas och vara sådär himla fina och snuttiga och allt som dom är! <3

Leon har fått brev av sin kompis från Boliden idag, Bob. Så himla snuttiga dom är, dom skickar brev till varandra och har gjort det sedan vi flyttade därifrån. Nu var det ett tag sedan dom skrev men idag damp det ner ett gulligt litet kuvert i brevlådan så då lilleman kommer hem ska vi skriva tillbaka! Jag blir alldelens tårögd då han får brev tillbaka, haha. Värsta fjantmamman, men det är så himla fint!! Funderar på att skicka med nå bilder också men då måste jag skriva ut dom på papper och hur jäkla roligt är det då?!!

Igår fick jag grejerna jag beställde från Leons kompis som sålde jultidningar, en grej till hela familjen, haha, och en julklapp till lilleman. Så nu ska jag ta och slå in den och spåna på mera julklappar. Har i stort sett allt redo redan, inte köpt, men vet vad jag ska handla så det känns jäkligt skönt faktiskt. Ska bara föra vidare önskelappen till barnens morföräldrar och andra i närheten! Vill he upp julgranen redan nu men jag tror att jag får lägga badn på migsjälv och lugna mig med det ett tag till, kan ju inte vara den enda på Ålidhem som gjort det haha. Men julpynta funderar jag på att börja lite smått med antingen i helgen eller nästa helg, eller då nästa helg kanske? HAHA. Beslutsångest naaanting.! Funderar faktiskt på att inte sätta upp gardiner och sånt tjaffs redan nu utan snarare påbörja litegrann i barnens rum, dom akn ju få nån tomte här och där och julmys, eller är det för tidigt det också?! Blir vansinnig! Egentligen tycker jag inte om julen överhuvudtaget men någonstans tycker jag ändå att hela stämningen är så himla mysig. Framförallt när det börjar bli julmarknader och sådär, men för mig är det inte riktigt samma sak att gå på sådan marknad här i stan och i Robertsfors. Nog att Robertsfors må vara hålan från helvettet men då det är så litet blir det på något sätt så sjukt mysigt att strosa runt på storgatan, stanna utanför konsum och dricka glögg och grilla korv, gå in på folkan och kika och alla som är utklädda till tomtar och bjussar på godis till barnen! Sjukt mysigt! Så varesig karln vill det eller inte så ska jag dit och gå med barnen :)

Nu ska jag iallafall ta och byta kläder, borsta ut kråkboet på skallen och göra mig redo för att dra till dendär hålan 6 mil härifrån och hjälpa storasyster att hämta hem hennes saker, vinterdäck och gud vet allt!
Så vi hörs när vi hörs!
// Ida Sabina

1 November -13 [...halloween...]

Igår var en mysdag då jag verkligen trivdes för fulla muggar med alting. Jag och Denice gick och hämtade barnen vid halv tre på dagis, sedan gick vi hem och skar en pumpagubbe. Leon fick googla bilder och sedan välja en han ville att jag skulle rita upp och fixa fram, haha. Han valde en rätt vanlig gubbe, ni vet - sådär med trekantiga ögon, näsa och mun haha :P Men fin blev den ändå och dom tyckte det var askul då den var klar och vi satte ut den på balkongen, tände den och sådär :)

Efter pumpaskärandet ville dom leka för sigsjälva så Leon gick in i sitt rum och lekte med nå grejer, spelade lite medans Levina kände sig lite trött så hon ville lägga sig i sin säng och se på Teletubbies så det fick hon naturligtvis göra medans jag plockade lite här hemma, stickade på en ny tubhalsduk och sådär :)
När klockan närmade sig fem snåret och Chrilleman ännu inte kommit hem så började på å koka korv, ställa fram det som behövdes till osv, då jag tänkte att vi skulle äta tillsammans allihopa. Dock var han inte hemma förns halv sex så strax innan det drog Denice ut med barnen för lite "bus eller godis" :)

 
Då de spökat lite i de närmsta trapphusen kom de in, helnöjda och uppåt över att de fått så mycket godis, mina små troll!
Dom käka några korv med bröd var innan de fick sitt godis. Leon var dock inte hemma så länge utan hann mest bara trycka någon korv innan Linnea och Hanna var här för att hämta upp honom, så gick de iväg på Ålidhemskolan för lite Halloween-disco med Junis :) Han har blivit så himla stor, går iväg på disco med stortjejerna och sköter sig exemplariskt där borta, jag blir så himla stolt!! <3
Levina satt och smaskade på sitt godis och gick sedan och la sig, då gick jag iväg på syjunta med Alexandra, haha jag veeet - jag är 21 år och går på junta, men det är faktiskt askul! Vi har så himla roligt där!! :) Jag och de äldre, haha.

Idag vet jag dock inte vad vi har för planer riktigt, jag ska strax iväg med Alexandra och hämta en hund till dem, lilla mys Nike! Och sedan kommer nog Chrillemannen hem så då ska vi städa och planera för middagen, som vi nog ska käka med grannarna, så blir en trevlig kväll ikväll också känner jag! En sak har jag då klart och det är att det ska tändas ljus i sinnet sen för mamma och mormor!

Nu ska jag dock dra mig så vi hörs när vi hörs!
// Ida Sabina