30 April -12 [...R-fors...]

Tjuuulululu!
Sitter hos min mama é baba i Robertsfors, varit här sen i fredags och haft det mys. Varit förbi mormor och morfar och pratat massa skit idag, väldans skönt å pigg var dom också så det gjorde ju saken ännu roligare.

Ikväll ska vi ta oss en tur ner på byn och kolla på lite brasor, trevligttrevligt, och imorgon bär det nog av hemåt - fast kändes lite onödigt då vi faktiskt ska ner till Umeå på torsdag då jag har möte på Viva angående pluggandet till hösten - är sjuuukt taggad!
Annars då? Inte mest, Leonis fyller åt om tio dagar och jag förstår inte vart tiden springer iväg, tre dagar efter det drar min älskade sambo iväg till Gälivare (stavning? HAHA) på repstoppet och är borta i drygt två veckor... känns ju sådär. Fast å andra sidan har jag all tid i världen då att packa massa flyttlåder hemma och vara duktig då han är gone (:
Flytten till Umeå gör mig väldigt taggad på livet och att Chrillemannen fått jobb (sommarjobb just nu iallafall) på Volvo gör inte saken sämre. Förhoppningsvis får han fortsätta efteråt och oddsen är väl rätt stora på det då de flesta som väl får in en fot där inte tar sig därifrån sen.
Har kikat på ungefär världens finaste soffa ever, som jag utan att tveka skulle klicka hem om det fanns pengar till det. Har även sett ett asfräsht soffbord och tv:bänk - give me! Har stora planer på nya lägenheten, det kommer bli naaajs.

Har fått någon kommentar om att jag inte sa hela sanningen i förra inlägget, att jag inte sa vad jag gjort osv, men det orkar jag inte ens bry mig om - inte just nu iallafall. Jag skrev klart och tydligt att jag ringt soc och berättat vad som hänt osv, och det står jag för - jag står för allt jag gjort. Bortsett från det kan jag inte se att jag gjort personen i fråga någonting, inte heller min sambo har någon aning om vad jag skulle ha gjort för någonting. Så, folk som hört saker av personen som inte bör nämnas vid namn, får väldigt gärna skriva till mig (här eller facebook) och berätta så jag kan få berätta min sida av saker och ting då mycket kommit ut som inte finns en gnutta sanning i. Somsagt, jag står för allt jag gjort och det är ingenting jag kommer sluta att göra - oavsett om folk försöker kasta skit, bunkrar ihop sig med massa människor och går emot mig osv, jag viker mig inte och det tänker jag inte göra nu heller. Detta berör mig inte speciellt mycket, folk får tro precis vad dom vill men då kanske man bör ha lite mer kött på benen och ha koll på saker och ting, vad som stämmer och inte. Men framförallt kanske inte bara gå på ena historien utan höra båda sidor och sedan göra en egen bedömning. Har alltid tyckt och kommer alltid tycka att människor som går på en utsaga inte har så mycket att komma med (i påhopp och diverse åsikter), då man inte har en hel bild av vad som egentligen hänt eller sker för tillfället.
Mer om detta någon annan dag, jag hade tänkt skriva av mig och förklara allt som hänt - dock inte i denna blogg, så är det av intresse att höra min sida, uppfattning OCH min del i saker och ting så är ni välkomna att be om bloggens namn osv, på mail eller facebook, så får ni läsa och göra en egen bedömning.
Jag hade egentligen inte tänkt stå till svars för något då jag hellre lägger min energi på nödvändiga saker, såsom barnen, flytten, min sambo och saker därtill - men någonstans vill även jag ha upprättelse och inte få så j*kla mycket skit för någonting som är påhittat.

Hursomhaver, nu ska jag ta och göra lite käk åt lilldonnan och mysa innan vi beger oss ut för att kolla på brasan!
Vi hörs när vi hörs!
// Ida Sabina

25 Februari -12 [...soffpotatis...]

Hänger hos min syster, igen, haha. Medans barnen och Christoffer hälsar på min bror (Christoffers kompis). Har käkat lite sallad och sådär så nu ska jag snart fara iväg och hämta dem, handla nya lampor till bilen, handla mat åt grabbarna grus och sedan åker vi åt Skellefteå - skönt och jävligt på samma gång.
Har varit och kikat på VÄRLDENS FINASTE soffa på EM idag, det är ingen överdrift någonstans! En asfin beige (vi vill ha svart eller skinn) med dubbla divaner + att man kan vika upp mitten och göra hela soffan till en fetj*vla dubbelsäng vilket känns som det kan vara bra att ha - då folk hälsar på osv.
Så nu är det bara hem och fundera på om vi ska slå till eller ej, dock blir det närmare flytten det görs då vi fått in allt i lägenhete. Känns huur bra som helst, faktiskt.
Har egentligen inte så mycket vettigt att skriva, ska väl ägna min tid åt att packa ihop mina grejer här hos Bea och sedan åka iväg och hämta barnen + karln! ;D

Vi hörs när vi hörs!
// Ida Sabina

25 Februari -12 [...fråga, igen...]

Anna om 24 Februari -12 [...chillahäng...]:
Tror du inte det är dåligt för dina barn att du och din sambo bråkar så himla mycket och behandlar varandra så dåligt? Ger barnen en dålig bild av hur ett förhållande ska vara. Och en sista jobbigt/tråkig fråga, är det inte jobbigt att din sambos syster inte tycker om dig?
För det första så bråkar vi inte alls sådär supermycket, det är lite jobbigt just nu men det är det i alla förhållanden ibland. Vi löser det oftast då vi fått vara ett tag och sedan pratar om det. Vi försöker givetvis att inte bråka inför barnen om vi är arga på varandra men ibland händer det och då försöker vi avsluta det så fort som möjligt för att prata om det senare, t.ex när vi gått till sängs.
Att vi behandlar varandra dåligt vet jag inte vart du fått ifrån, vad jag vet behandlar vi inte varandra dåligt. Givetvis kan vi väl kläcka ur oss väldigt onödiga saker ibland men även det pratas igenom, förklaras varför vi tar illa vid oss, varför vi inte tycker om då man säger så osvosv. Men somsagt är vi i en liten svacka just nu och då är det tillåtet att vara sur och grinig på varandra för det jobbar vi oss ur tillslut - som alla andra par/föräldrar.
Att inte hans syster tycker om mig är givetvis tråkigt och jag förstår varför hon är så upprörd på mig/oss som hon är. Men jag kommer alltid anse att jag gjort rätt, vilket jag hört mig för med människor som inte är inne i detta och som inte tar någons parti. De flesta tycker jag gjort rätt och förstår också att hon blev arg men att jag inte skulle gjort på något annat sätt. Jag menar, säljer man narkotikaklassade medel hos en familj med små barn tycker inte jag att det är konstigt att föräldrarna reagerar och meddelar personen i frågas socialsekreterare. Hade jag inte gjort det hade jag äventyrat vårdnaden om mina barn och dit tänker jag inte gå. Jag menar, jag/vi hade ett ansvar då hon bodde hos oss och då sådanna saker som narkotikaförsäljning och stölder så måste man agera. Jag tror inte att du t.ex hade handlat speciellt annorlunda om du hade två barn och detta försigick i ditt hem. eller har jag fel?
Jag och Christoffers syster har alltid kommit väldigt bra överrens, varpå jag tycker det är tråkigt att det blivit som det blivit. Men hon har tagit ett aktivt val vilket varit att vara sur på mig och försöka vara så jävlig som möjligt och varsågod. Jag känner att jag inte orkar lägga min eneri på det utan vill hon vara arg så får hon vara arg, men det behöver inte gå överstyr som det gjort med divers sms, anmälningar osv - det däremot tycker jag är närmast sagt tragiskt.
Alla tycker inte om alla och så ser världen ut, bara att acceptera och gå vidare (: